Voorbereidend Hoger
Supermarkt Management

Mbo+ opleiding voor supermarktmedewerkers

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Startdatum

Start op 25 september 2024 in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 12 dagen,
verspreid over ca. 10 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarkt-management.

€ 3.595,-

per deelnemer

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Startdatum

Start op 25 september 2024 in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 12 dagen,
verspreid over ca. 10 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarktmanagement.

Opleidingen in supermarkt

€ 3.595,-

per deelnemer

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Direct je vragen stellen aan de docenten van de VHSM?

We organiseren twee online informatiesessies waarin de docenten van de opleidingen al jouw vragen beantwoorden en je een dieper inzicht geven in de opleidingen. Twijfel je of deze opleiding iets voor jou is? Of kijk je liever eerst de kat uit de boom? Geen probleem, schrijf je gerust in en wie we zien jou in de online sessie! Of niet, het is niet verplicht om je webcam aan te zetten 😉

De informatiesessies zijn ook geschikt voor leidinggevenden. Twijfel je of de opleiding aansluit bij jouw vestiging? Stel je vraag tijdens de sessies, onze docenten zullen je hier uitgebreid uitleg op geven.

Supermarkt manager opleiding

In deze praktisch gerichte opleiding ga je aan de slag met een actuele, relevante casus binnen jouw afdeling. Doel is het maken en uitvoeren van een verbeterplan, waarmee je jouw afdelingsresultaat verbetert. Je leert vanuit een leidinggevende rol aantoonbaar een bijdrage te leveren aan de exploitatie en je bedrijfsvoering te optimaliseren.

Ook besteden we in de opleiding aandacht aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke en leidinggevende kwaliteiten. Je krijgt inzicht in waar je staat in je ontwikkeling, en op welke jij jezelf als persoon en als leidinggevende van jouw afdeling verder kunt ontwikkelen.

Na afronding van de opleiding ken je de systemen en processen binnen je winkel. Je weet hoe deze met elkaar samenhangen en wat deze betekenen voor je klanten en je medewerkers.

Daarnaast ben je je bewust van je rol als leidinggevende en je eigen kwaliteiten, en kun je vanuit die kennis sturing geven aan je eigen ontwikkeling en dat van je team.

Doelgroep: De opleiding is voor jou geschikt wanneer je werkzaam bent als beginnend afdelingsmanager of teamleider. Je hebt enige werkervaring met leidinggeven en wil je hier verder in ontwikkelen. Je bent praktisch onderlegd en vindt het prettig continu de vertaalslag te maken van het geleerde naar de werkvloer. Van belang is dat je momenteel in een leidinggevende functie werkt. Je gaat het geleerde namelijk meteen in de praktijk toepassen.

Locatie: Ede

Studieduur: De opleiding bestaat uit 12 lesdagen (incl. eindpresentatie),  verspreid over ca. 10 maanden.

Groepsgrootte: Minimaal 8 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.

Diploma: Het OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarktmanagement.

In de opleiding komen diverse thema’s aan bod, aan de hand van het Mens-Handel-model. Het MH-model is een operationele, praktische vertaling van het 7S-model van McKinsey, waarin de volgende elementen aan de orde komen:

  • Formulestrategie.
  • Organisatiestructuur.
  • Operationele processen en systemen.
  • Personele organisatie.
  • Managementvaardigheden.
  • Leiderschapsstijlen.
  • Organisatiecultuur.

Om een doeltreffend plan te ontwikkelen voor jouw afdeling, combineren we dit met de P’s van de marketing.

Werkwijze: De lesdagen zijn interactief, met veel ruimte voor eigen inbreng, discussie en uitwisseling van ervaringen.

Elke lesdag staat een thema centraal. Je bereidt je op elk thema voor door middel van een voorbereidingsopdracht die je via een digitale leeromgeving bij de docent inlevert.

Toelating: Minimaal afgeronde mbo3-opleiding en minimaal 1 jaar werkzaam in een functie waarbij je leidinggevende taken hebt.

Om samen met jou te kunnen bepalen of deze opleiding bij jou past, wordt een intakegesprek gevoerd. Daarbij kijken we naar je vooropleiding, je opgedane werkervaring, je huidige werksituatie en jouw ambitie en motivatie. Ook wordt gekeken of er eventuele belemmeringen zijn die het leren kunnen beïnvloeden (taalachterstand, dyslexie/dyscalculie, ziekte, e.d.).

In geval van twijfel kan een vervolggesprek met de docent worden ingepland.

Studiebegeleiding: Tijdens de opleiding voer je opdrachten in de praktijk uit. Hierbij is begeleiding door een bedrijfscoach gewenst, dit kan bijvoorbeeld je leidinggevende zijn. De bedrijfscoach dient rekening te houden met een tijdsinvestering van ongeveer 1 uur per week.

Om je nog beter te kunnen begeleiden in je ontwikkeling, brengt de docent ongeveer halverwege de opleiding een bezoek aan de vestiging waar je werkt. Samen met jou en je bedrijfscoach wordt de voortgang besproken en kijken we welke verdere ondersteuning je nodig hebt om het optimale uit jezelf te halen.

Studiebelasting: Naast het bijwonen van de lesdagen ben je ongeveer 5 uur per week bezig met het maken van opdrachten en het werken aan je verbeterplan.

Gedurende de opleiding lever je opdrachten in. De uitkomsten voeg je samen tot jouw verbeterplan. Je sluit de opleiding af met het presenteren van het verbeterplan en het presenteren van de door jou doorgemaakte persoonlijke ontwikkeling. Deze componenten vormen samen de totaalbeoordeling van de opleiding. Bij voldoende resultaat ontvang je het OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarktmanagement.

Lesrooster is bekend

Je kunt nu mensen aanmelden voor deze opleiding. Bij vragen of interesse kun je altijd contact met ons opnemen.

De lessen vinden plaats van 09.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de Kick-off op 25 – 9 – 2024. Deze vindt online via Zoom plaats van 09.00 tot 12.30 uur.

Datum

Lesdag

Inhoud

25-9-2024Kick-off (1 dagdeel)Introductie, programma-overzicht, doelstellingen, eindopdracht, kennismaking, MH-Model
16-10-2024Dag 1MH-model, 8-stappenplan, DISC en timemanagement
6-11-2024Dag 2De klant centraal
27-11-2024Dag 3Strategie
8-1-2025Dag 4Product- prijs – processen (systemen)
29-1-2025Dag 5Personeel 1: communicatie
5-3-2025Dag 6Personeel 2: leidinggeven/management
26-3-2025Dag 7Plaats-promotie-presentatie
9-4-2025Dag 8SWOT, voortgang verbeterplan
23-4-2025Dag 9HRM: Werving, selectie en beoordeling
7-5-2025Dag 10DISC-team, coaching
28-5-2025Dag 11Afronden plan van aanpak + definitieve GO
11-6-2025Dag 12 (+13)Eindpresentaties
2-7-2025Certificaatuitreiking