Voorbereidend Hoger
Supermarkt Management

Mbo+ opleiding voor supermarktmedewerkers

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Startdatum

Start op 24 april 2024 in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 12 dagen,
verspreid over ca. 10 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarkt-management.

€ 3.595,-

per deelnemer

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Startdatum

Start op 24 april 2024 in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 12 dagen,
verspreid over ca. 10 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarktmanagement.

€ 3.595,-

per deelnemer

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

In deze praktisch gerichte opleiding ga je aan de slag met een actuele, relevante casus binnen jouw afdeling. Doel is het maken en uitvoeren van een verbeterplan, waarmee je jouw afdelingsresultaat verbetert. Je leert vanuit een leidinggevende rol aantoonbaar een bijdrage te leveren aan de exploitatie en je bedrijfsvoering te optimaliseren.

Ook besteden we in de opleiding aandacht aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke en leidinggevende kwaliteiten. Je krijgt inzicht in waar je staat in je ontwikkeling, en op welke jij jezelf als persoon en als leidinggevende van jouw afdeling verder kunt ontwikkelen.

Na afronding van de opleiding ken je de systemen en processen binnen je winkel. Je weet hoe deze met elkaar samenhangen en wat deze betekenen voor je klanten en je medewerkers.

Daarnaast ben je je bewust van je rol als leidinggevende en je eigen kwaliteiten, en kun je vanuit die kennis sturing geven aan je eigen ontwikkeling en dat van je team.

Doelgroep: De opleiding is voor jou geschikt wanneer je werkzaam bent als beginnend afdelingsmanager of teamleider. Je hebt enige werkervaring met leidinggeven en wil je hier verder in ontwikkelen. Je bent praktisch onderlegd en vindt het prettig continu de vertaalslag te maken van het geleerde naar de werkvloer. Van belang is dat je momenteel in een leidinggevende functie werkt. Je gaat het geleerde namelijk meteen in de praktijk toepassen.

Locatie: Ede

Studieduur: De opleiding bestaat uit 12 lesdagen (incl. eindpresentatie),  verspreid over ca. 10 maanden.

Groepsgrootte: Minimaal 8 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.

Diploma: Het OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarktmanagement.

In de opleiding komen diverse thema’s aan bod, aan de hand van het Mens-Handel-model. Het MH-model is een operationele, praktische vertaling van het 7S-model van McKinsey, waarin de volgende elementen aan de orde komen:

  • Formulestrategie.
  • Organisatiestructuur.
  • Operationele processen en systemen.
  • Personele organisatie.
  • Managementvaardigheden.
  • Leiderschapsstijlen.
  • Organisatiecultuur.

Om een doeltreffend plan te ontwikkelen voor jouw afdeling, combineren we dit met de P’s van de marketing.

Werkwijze: De lesdagen zijn interactief, met veel ruimte voor eigen inbreng, discussie en uitwisseling van ervaringen.

Elke lesdag staat een thema centraal. Je bereidt je op elk thema voor door middel van een voorbereidingsopdracht die je via een digitale leeromgeving bij de docent inlevert.

Toelating: Minimaal afgeronde mbo3-opleiding en minimaal 1 jaar werkzaam in een functie waarbij je leidinggevende taken hebt.

Om samen met jou te kunnen bepalen of deze opleiding bij jou past, wordt een intakegesprek gevoerd. Daarbij kijken we naar je vooropleiding, je opgedane werkervaring, je huidige werksituatie en jouw ambitie en motivatie. Ook wordt gekeken of er eventuele belemmeringen zijn die het leren kunnen beïnvloeden (taalachterstand, dyslexie/dyscalculie, ziekte, e.d.).

In geval van twijfel kan een vervolggesprek met de docent worden ingepland.

Studiebegeleiding: Tijdens de opleiding voer je opdrachten in de praktijk uit. Hierbij is begeleiding door een bedrijfscoach gewenst, dit kan bijvoorbeeld je leidinggevende zijn. De bedrijfscoach dient rekening te houden met een tijdsinvestering van ongeveer 1 uur per week.

Om je nog beter te kunnen begeleiden in je ontwikkeling, brengt de docent ongeveer halverwege de opleiding een bezoek aan de vestiging waar je werkt. Samen met jou en je bedrijfscoach wordt de voortgang besproken en kijken we welke verdere ondersteuning je nodig hebt om het optimale uit jezelf te halen.

Studiebelasting: Naast het bijwonen van de lesdagen ben je ongeveer 5 uur per week bezig met het maken van opdrachten en het werken aan je verbeterplan.

Gedurende de opleiding lever je opdrachten in. De uitkomsten voeg je samen tot jouw verbeterplan. Je sluit de opleiding af met het presenteren van het verbeterplan en het presenteren van de door jou doorgemaakte persoonlijke ontwikkeling. Deze componenten vormen samen de totaalbeoordeling van de opleiding. Bij voldoende resultaat ontvang je het OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarktmanagement.

Lesrooster is bekend

Je kunt nu mensen aanmelden voor deze opleiding. Bij vragen of interesse kun je altijd contact met ons opnemen.

Datum

Lesdag

Inhoud

24-4-2024

Kick-off (1 dagdeel)

Introductie, programma-overzicht, doelstellingen, eindopdracht, kennismaking, MH-Model

15-5-2024

Dag 1

MH-model, 8-stappenplan, DISC en timemanagement

5-6-2024

Dag 2

De klant centraal

26-6-2024

Dag 3

Strategie

4-9-2024

Dag 4

Product- prijs – processen (systemen)

25-9-2024

Dag 5

Personeel 1: communicatie

16-10-2024

Dag 6

Personeel 2: leidinggeven/management

6-11-2024

Dag 7

Plaats-promotie-presentatie

27-11-2024

Dag 8

SWOT, voortgang verbeterplan

8-1-2025

Dag 9

HRM: Werving, selectie en beoordeling

29-1-2025

Dag 10

DISC-team, coaching

5-3-2025

Dag 11

Afronden plan van aanpak + definitieve GO

26-3-2025

Dag 12 (+13)

Eindpresentaties