Voorbereidend Hoger
Supermarkt Management

Mbo+ opleiding voor supermarktmedewerkers

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Locatie

5 oktober 2023 in Ede.
Start ook op 24 april 2024.

Studieduur

Deze opleiding duurt 12 dagen,
verspreid over ca. 10 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarkt-management.

€ 3.595,-

per deelnemer

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Locatie

5 oktober 2023 in Ede.
Start ook op 24 april 2024.

Studieduur

Deze opleiding duurt 12 dagen,
verspreid over ca. 10 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarktmanagement.

€ 3.595,-

per deelnemer

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

In deze praktisch gerichte opleiding ga je aan de slag met een actuele, relevante casus binnen jouw afdeling. Doel is het maken en uitvoeren van een verbeterplan, waarmee je jouw afdelingsresultaat verbetert. Je leert vanuit een leidinggevende rol aantoonbaar een bijdrage te leveren aan de exploitatie en je bedrijfsvoering te optimaliseren.

Ook besteden we in de opleiding aandacht aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke en leidinggevende kwaliteiten. Je krijgt inzicht in waar je staat in je ontwikkeling, en op welke jij jezelf als persoon en als leidinggevende van jouw afdeling verder kunt ontwikkelen.

Na afronding van de opleiding ken je de systemen en processen binnen je winkel. Je weet hoe deze met elkaar samenhangen en wat deze betekenen voor je klanten en je medewerkers.

Daarnaast ben je je bewust van je rol als leidinggevende en je eigen kwaliteiten, en kun je vanuit die kennis sturing geven aan je eigen ontwikkeling en dat van je team.

Doelgroep: De opleiding is voor jou geschikt wanneer je werkzaam bent als beginnend afdelingsmanager of teamleider. Je hebt enige werkervaring met leidinggeven en wil je hier verder in ontwikkelen. Je bent praktisch onderlegd en vindt het prettig continu de vertaalslag te maken van het geleerde naar de werkvloer. Van belang is dat je momenteel in een leidinggevende functie werkt. Je gaat het geleerde namelijk meteen in de praktijk toepassen.

Locatie: Start op 5 oktober 2023 in Ede.

Studieduur: De opleiding bestaat uit 12 lesdagen (incl. eindpresentatie),  verspreid over ca. 10 maanden.

Groepsgrootte: Minimaal 8 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.

Diploma: Het OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarktmanagement.

In de opleiding komen diverse thema’s aan bod, aan de hand van het Mens-Handel-model. Het MH-model is een operationele, praktische vertaling van het 7S-model van McKinsey, waarin de volgende elementen aan de orde komen:

  • Formulestrategie.
  • Organisatiestructuur.
  • Operationele processen en systemen.
  • Personele organisatie.
  • Managementvaardigheden.
  • Leiderschapsstijlen.
  • Organisatiecultuur.

Om een doeltreffend plan te ontwikkelen voor jouw afdeling, combineren we dit met de P’s van de marketing.

Werkwijze: De lesdagen zijn interactief, met veel ruimte voor eigen inbreng, discussie en uitwisseling van ervaringen.

Elke lesdag staat een thema centraal. Je bereid je op elk thema voor door middel van een voorbereidingsopdracht die je via een digitale leeromgeving bij de docent inlevert.

Toelating: Minimaal afgeronde mbo3-opleiding en minimaal 1 jaar werkzaam in een functie waarbij je leidinggevende taken hebt.

Om samen met jou te kunnen bepalen of deze opleiding bij jou past, wordt een intakegesprek gevoerd. Daarbij kijken we naar je vooropleiding, je opgedane werkervaring, je huidige werksituatie en jouw ambitie en motivatie. Ook wordt gekeken of er eventuele belemmeringen zijn die het leren kunnen beïnvloeden (taalachterstand, dyslexie/dyscalculie, ziekte, e.d.).

In geval van twijfel kan een vervolggesprek met de docent worden ingepland.

Studiebegeleiding: Tijdens de opleiding voer je opdrachten in de praktijk uit. Hierbij is begeleiding door een bedrijfscoach gewenst, dit kan bijvoorbeeld je leidinggevende zijn. De bedrijfscoach dient rekening te houden met een tijdsinvestering van ongeveer 1 uur per week.

Om je nog beter te kunnen begeleiden in je ontwikkeling, brengt de docent ongeveer halverwege de opleiding een bezoek aan de vestiging waar je werkt. Samen met jou en je bedrijfscoach wordt de voortgang besproken en kijken we welke verdere ondersteuning je nodig hebt om het optimale uit jezelf te halen.

Studiebelasting: Naast het bijwonen van de lesdagen ben je ongeveer 5 uur per week bezig met het maken van opdrachten en het werken aan je verbeterplan.

Gedurende de opleiding lever je opdrachten in. De uitkomsten voeg je samen tot jouw verbeterplan. Je sluit de opleiding af met het presenteren van het verbeterplan en het presenteren van de door jou doorgemaakte persoonlijke ontwikkeling. Deze componenten vormen samen de totaalbeoordeling van de opleiding. Bij voldoende resultaat ontvang je het OVD Opleidingen-certificaat Voorbereidend Hoger Supermarktmanagement.

Lesrooster is bekend

Je kunt nu mensen aanmelden voor deze opleiding. Bij vragen of interesse kun je altijd contact met ons opnemen.

Datum

Dag

Onderwerpen

5-10-2023Kick-offIntroductie, programma-overzicht, doelstellingen, eindopdracht, kennismaking, MH-Model
26-10-2023Dag 1MH-model, 8-stappenplan, DISC en timemanagement
9-11-2023Dag 2De klant centraal
30-11-2023Dag 3Strategie
11-1-2024Dag 4Product- prijs – processen (systemen)
8-2-2024Dag 5Personeel 1: communicatie
29-2-2024Dag 6Personeel 2: leidinggeven/management
14-3-2024Dag 7Plaats-promotie-presentatie
4-4-2024Dag 8SWOT, voortgang verbeterplan
25-4-2024Dag 9HRM: Werving, selectie en beoordeling
23-5-2024Dag 10DISC-team, coaching
6-6-2024Dag 11Afronden plan van aanpak + definitieve GO
27-6-2024Dag 12 (+13)Eindpresentaties