Hoger Supermarkt Management

Mbo+ opleiding voor supermarktmedewerkers

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Locatie

18 oktober 2023 in Ede.
Start ook op 18 april 2024.

Studieduur

Deze opleiding duurt 21 dagen,
verspreid over ca. 15 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen-certificaat Hoger Supermarktmanagement
en het CBL5-diploma Supermarktmanager.

€ 6.990,-

per deelnemer

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Locatie

18 oktober 2023 in Ede.
Start ook op 18 april 2024.

Studieduur

Deze opleiding duurt 21 dagen,
verspreid over ca. 15 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen-certificaat Hoger Supermarktmanagement
en het CBL5-diploma Supermarktmanager.

€ 6.990,-

per deelnemer

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Je leert sturing te geven aan een hele winkel, waarbij alle aspecten van winkelmanagement aan de orde komen, zowel op operationeel, financieel, commercieel en strategisch niveau als op gebied van personeelsmanagement. Daarnaast is er veel aandacht voor leiderschap en jouw persoonlijke ontwikkeling.

De huidige supermarkt vraagt een ander type manager dan de vorige generatie: niet één met zo veel mogelijk kennis, maar een ondernemende manager en managende ondernemer.

In de HSM-opleiding leer je alle -binnen jouw rol als (aankomend) supermarktmanager- benodigde kennis op het gebied van personeels-, operationeel-, financieel-, commercieel en strategisch management. Daarbij gaat het niet alleen om kennis opdoen, maar vooral om deze kennis te vertalen naar de praktijk zodat je deze ook daadwerkelijk gaat toepassen.

Een supermarkt run je samen met jouw medewerkers. Goed leiderschap helpt om anderen te stimuleren en te inspireren. Als manager is het belangrijk dat je ook jezelf kent. Zelfmanagement (persoonlijke ontwikkeling) vormt dan ook een rode draad in de opleiding. Je ontwikkelt voortdurend inzichten en kwaliteiten die nodig zijn om jezelf en jouw medewerkers te inspireren en te coachen.

Doelgroep: De opleiding is voor jou geschikt wanneer je werkzaam bent als (assistent) supermarktmanager of ervaren afdelingsmanager met de ambitie om door te groeien. Ook als aankomend ondernemer ben je hier goed op je plek.

Je bent praktisch onderlegd en vindt het prettig continu de vertaalslag te maken van het geleerde naar de werkvloer. Van belang is dat je al ruime ervaring als leidinggevende op afdelingsniveau hebt en een basiskennis op gebied van financiën en marketing hebt (mbo4-niveau).

Locatie: Start op 18 oktober 2023 in Ede.

Studieduur: De opleiding bestaat uit 21 lesdagen (incl. eindpresentatie),  verspreid over ca. 15 maanden.

Groepsgrootte: Minimaal 8 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.

Diploma: Het OVD Opleidingen-certificaat Hoger Supermarktmanagement en het CBL5-diploma Supermarktmanager.

Prijsstelling: 6.990,-, excl. 21% BTW, incl. lesmateriaal en accommodatie en catering.

Tijdens de opleiding komen onderstaande thema’s aan bod. Binnen elke lesdag kunnen één of meer thema’s centraal staan, omdat ook in de praktijk alle thema’s met elkaar verweven zijn.

  • Operationeel management.
  • Personeelsmanagement.
  • Financieel management.
  • Commercieel management.
  • Strategisch management.
  • Zelfmanagement/persoonlijke ontwikkeling/leiderschap.

Bij het onderdeel Communicatie wordt gewerkt met een trainingsacteur.

Toelating: Minimaal afgeronde mbo4-opleiding en minimaal 2 jaar werkzaam in een functie waarbij je leidinggevende taken hebt.

Om samen met jou te kunnen bepalen of deze opleiding bij jou past, wordt een intakegesprek gevoerd. Daarbij kijken we naar je vooropleiding, je opgedane werkervaring, je huidige werksituatie en jouw ambitie en motivatie. Ook wordt gekeken of er eventuele belemmeringen zijn die het leren kunnen beïnvloeden (taalachterstand, dyslexie/dyscalculie, ziekte, e.d.).

In geval van twijfel kan een vervolggesprek met de docent worden ingepland.

Werkwijze: De lesdagen zijn interactief, met veel ruimte voor eigen inbreng, discussie en uitwisseling van ervaringen.

Elke lesdag staat een thema centraal. Je bereid je op elk thema voor door middel van een voorbereidingsopdracht die je via een digitale leeromgeving bij de docent inlevert.

De eerste twee dagen van het onderdeel Zelfmanagement worden gegeven in de vorm van een bloktraining, inclusief een overnachting op de leslocatie, om op die manier het groepsproces een boost te geven.

Studiebegeleiding: Tijdens de opleiding voer je opdrachten in de praktijk uit. Hierbij is begeleiding door een bedrijfscoach gewenst, dit kan bijvoorbeeld je leidinggevende zijn. De bedrijfscoach dient rekening te houden met een tijdsinvestering van ongeveer 1 uur per week. Bij de kick-off wordt ook je coach uitgenodigd en krijgt hij/zij informatie en instructie over de begeleiding.

Gedurende de opleiding zijn er drie individuele coachingsgesprekken, waarin je specifiek begeleiding kunt krijgen op punten waar je tegenaan loopt. Om je nog beter te kunnen begeleiden in je ontwikkeling, brengt de docent ongeveer halverwege de opleiding een bezoek aan de vestiging waar je werkt. Samen met jou en je bedrijfscoach wordt de voortgang besproken en kijken we welke verdere ondersteuning je nodig hebt om het optimale uit jezelf te halen.

Studiebelasting: Naast het bijwonen van de lesdagen ben je ongeveer 6-8 uur per week bezig met het maken van opdrachten en het werken aan je verbeterplan.

Resultaat: Na afronding van de opleiding heb je de tools in handen om de hele operatie van een supermarkt aan te kunnen sturen. Je begrijpt de strategische en commerciële keuzes van de formule en kunt deze toepassen en borgen binnen je eigen winkel.

Daarnaast heb je je ontwikkeld tot een volwaardig manager die in staat is het optimale uit de winkel, uit de medewerkers en uit zichzelf te halen.

Toetsing: Gedurende de opleiding lever je opdrachten in. De uitkomsten voeg je samen tot een verbeterplan voor je eigen winkel. Je sluit de opleiding af met het presenteren van dit verbeterplan en het presenteren van de door jou doorgemaakte persoonlijke ontwikkeling. Deze componenten vormen samen de totaalbeoordeling van de opleiding. Bij voldoende resultaat ontvang je het OVD Opleidingen-certificaat Hoger Supermarktmanagement en het CBL5-diploma Supermarktmanager.

Lesrooster is bekend

Je kunt nu mensen aanmelden voor deze opleiding. Bij vragen of interesse kun je altijd contact met ons opnemen.

Datum

Dag

Onderwerpen

18-10-2023Kick-off
31-10-2023Dag 1Leer jezelf kennen 1
1-11-2023Dag 2Leer jezelf kennen 2
29-11-2023Dag 3Mijn winkel
10-1-2024Dag 4Persoonlijk leiderschap 1
17-1-2024Dag 5Marktgebied/concurrentie
31-1-2024Dag 6Persoonlijk leiderschap 2
28-2-2024Dag 7Externe analyse
13-3-2024Dag 8Communicatie (+acteur)
20-3-2024Dag 9Formule
3-4-2024Dag 10SWOT/dominantiematrix
17-4-2024Dag 11Teamontwikkeling
1-5-2024Dag 12Voortgang masterplan
22-5-2024Dag 13Financieel management
5-6-2024Dag 14Leiderschap 1
19-6-2024Dag 15Lokale marketing
11-9-2024Dag 16Leiderschap 2
2-10-2024Dag 17Voortgang masterplan
30-10-2024Dag 18Plan van aanpak, PDCA
20-11-2024Dag 19Uitvoering en resultaten
21-1-2025Dag 20Eindpresentaties
22-1-2025Dag 21Eindpresentaties