DISC-analyse

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Wat is een DISC-analyse?

De DISC-analyse is een instrument dat aan de hand van een aantal vragen een persoonlijkheidsprofiel maakt. Dit profiel maakt je bewust van je eigen voorkeursstijl in je gedrag en communicatie. Je krijgt inzicht in waarom jijzelf, maar ook anderen, reageren op de manier waarop ze reageren en welke principes daar achter liggen. Op die manier kweek je meer begrip voor de ander en kun je beter anticiperen op zijn of haar gedrag of reactie.

Ieder mens heeft van nature een bepaalde gedragsstijl. De een is heel doelgericht en neemt snel beslissingen, de ander is wat analytischer maar daardoor wel heel nauwkeurig. Beide zijn in een organisatie onmisbaar. Er is dus geen goed of fout. Je kunt echter wel leren in bepaalde situaties een andere gedragsstijl te gebruiken, die beter aansluit bij de situatie of bij de personen waar je mee te maken hebt.

Snelle feiten

  • Als aanvulling geschikt voor alle trainingen op gebied van communicatie, verkoop, leidinggeven en persoonlijke ontwikkeling
  • 15 minuten voorbereiding, 1 uur individuele bespreking
  • Online

Een DISC-analyse kan je op verschillende manier helpen:

 

  • Het geeft je inzicht in je eigen gedragsstijl. Wat zijn sterke punten, waar liggen valkuilen?
  • Het geeft mogelijkheden om de communicatie met anderen te verbeteren. Door rekening te houden met de gedragsstijl van de ander, begrijp je elkaar sneller en beter.
  • Het helpt je om je leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen door beter in te spelen op de behoeften van je medewerkers.
  • Het geeft inzicht in de samenwerking binnen een team, bijv. waarom sommige teamleden goed kunnen samenwerken en anderen niet.
  • Het helpt je bij het oplossen van conflicten door inzicht te geven in de mogelijke oorzaken.

Een DISC-analyse is dus een waardevol hulpmiddel voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt inzicht in gedragsstijlen en kan worden gebruikt om communicatie, teamwerk, leiderschap en algehele efficiëntie te verbeteren.

DISC analyse OVD Opleidingen

Hoe werkt de DISC-analyse?

1. Intake & Analyse

Je vult online een analyse in.

2. Rapport

Op basis van je online analyse ontvang je een gepersonaliseerd rapport. In dit rapport zie je wat je basisstijl is (hoe jij van nature reageert) en wat je responsstijl is (hoe jij reageert op je omgeving).

3. Persoonlijk gesprek

Het rapport wordt vervolgens in een persoonlijk gesprek van ca. 1 uur (online) door een gecertificeerde DISC-trainer met je besproken. Hierbij krijg je waardevolle, persoonlijke tips hoe jij je gedrag en communicatie beter kunt afstemmen op je omgeving.

DISC-analyse voor jou?

Wil je het meeste uit je training halen? Voeg DISC-analyse toe als waardevolle aanvulling en versterk je vaardigheden. Schrijf je vandaag nog in en maximaliseer je leerervaring!