Mbo 3 – Retailspecialist

Mbo opleidingen voor supermarktmedewerkers

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Locatie

Incompany of in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 1,5 jaar, verdeeld over 40 lesbijeenkomsten.

Groepsgrootte

Minimaal 10 deelnemers, maximaal 16.

Diploma

Een officieel erkend mbo3-diploma Retailspecialist en het CBL3-diploma Eerste verkoper.

€ 2.654,-

per deelnemer

– U krijgt € 4.050,- subsidie per deelnemer terug!

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Locatie

Incompany of in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 1,5 jaar,
verdeeld over 40 lesbijeenkomsten.

Groepsgrootte

Minimaal 10 deelnemers, maximaal 16.

Diploma

Een officieel erkend mbo3-diploma Retailspecialist en het CBL3-diploma Eerste verkoper.

€ 2.654,-

per deelnemer

– U krijgt € 4.050,- subsidie per deelnemer terug!
– Inclusief lesmateriaal en wettelijk lesgeld ROC

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Maken en volgen van een afdelingsbegroting en personeelsplanning, leidinggeven aan en motiveren van medewerkers en inspelen op ontwikkelingen in de markt, zijn slechts enkele zaken waarmee een startende afdelingsmanager of teamleider te maken krijgt. De diversiteit aan werkzaamheden maakt deze functie niet alleen aantrekkelijk, maar vraagt ook om een brede kennis van de supermarktpraktijk. De opleiding Retailspecialist is een uitdagende vervolgopleiding voor ervaren verkoopmedewerkers die aan een volgende stap in hun carrière toe zijn. De opleiding is dit jaar volledig vernieuwd. Centraal in de opleiding staan hospitality en de klantbeleving, en de bijdrage die de medewerker daaraan kan geven door passie voor het vak en klantgerichtheid. Daarnaast komen ook technologische ontwikkelingen en het belang van klantdata aan de orde.

Doelgroep: De opleiding is bestemd voor beginnende leidinggevenden(eerste verkoopmedewerkers, beginnende teamleiders e.d.). De deelnemer leert de grondslagen van modern beheer van een supermarktafdeling. Naast hospitality, verkoop, service en leidinggeven is er ook aandacht voor de meer beheersmatige en uitvoerende kant van het vak, met onderwerpen als goederenverwerking, marketing en assortimentsbeheer.

Samenwerkingspartner: Voor de uitvoering van deze mbo-opleiding werkt OVD Opleidingen samen met het erkende mbo- opleidingsinstituut SVO Vakopleiding Food.

Locatie: Incompany of in Ede.

Studieduur: Deze opleiding duurt 1,5 jaar, verdeeld over 40 lesbijeenkomsten.

Groepsgrootte: Minimaal 10 deelnemers en maximaal 16 deelnemers.

Diploma: Officieel mbo diploma.

Prijsstelling: Opleidingskosten + lesmateriaal: € 2.030,- (Excl. btw) + Wettelijk lesgeld: € 624,- per jaar (vrijgesteld van btw)

Totaalprijs: € 2.654,- per deelnemer met de Subsidie Praktijkleren ontvangt u per deelnemer maximaal: € 4.050,-!
Alle deelnemers ontvangen daarnaast een gratis laptop.

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Kerntaak 1: verleent hospitality, adviseert en verkoopt.
  • Kerntaak 2: voert retailondersteunende en professionaliserende taken uit.
  • Nederlands.
  • Engels.
  • Rekenen.
  • Loopbaan en burgerschap.
  • Keuzedelen, in overleg met de organisatie.

 Toelating: De deelnemer dient te beschikken over het diploma mbo2 Verkoper of Retailmedewerker en minimaal een jaar werkzaam te zijn in een supermarkt. Indien de deelnemer dit diploma niet heeft, kan hij toegelaten worden op basis van een verklaring van de werkgever dat de deelnemer functioneert op mbo2-niveau. Dit moet aangetoond worden met bijvoorbeeld een functiebeschrijving.

Aangezien het om een versnelde opleiding gaat, worden ook werkervaring en de huidige functie bij de toelatingsprocedure meegewogen. Er vindt altijd een intakegesprek plaats, en in geval van twijfel over toelating kan OVD Opleidingen of de werkgever het initiatief nemen tot een intaketoets.

Studiebegeleiding: De praktijkopleider (coach binnen het bedrijf) is verantwoordelijk voor de begeleiding van de gehele opleiding en de praktijkexaminering van de deelnemer. Hierbij wordt hij ondersteund door een ervaren trainer van OVD Opleidingen, die de deelnemer tijdens de opleiding drie keer in de winkel bezoekt. Hiermee sluiten theorie en praktijk goed op elkaar aan.

Studiemateriaal: Al het benodigde studiemateriaal wordt op de eerste dag door OVD Opleidingen verstrekt en is bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Subsidie praktijkleren: Voor elke deelnemer die via OVD Opleidingen een mbo-opleiding volgt gericht op het behalen van een mbo-diploma via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan de werkgever een subsidie van maximaal € 2.700,- per deelnemer per opleidingsjaar ontvangen via de subsidieregeling Praktijkleren.

Voor deze opleiding is Subsidie Praktijkleren (maximaal): € 4.050,-

Meer informatie en de voorwaarden staan hier.

Hulp nodig bij de subsidieaanvraag? Voor een tarief van € 85,- per deelnemer (op basis van no cure no pay) regelen wij de volledige aanvraag.

Elke kerntaak wordt afgesloten met een toets of een werkstuk. Het aantal examens wordt benoemd in het Examenreglement. Voor elke toets kan de deelnemer maximaal 2 keer een herkansing doen. Daarnaast vindt er toetsing op de werkplek plaats. Bij voldoende resultaat voor zowel de theorie als de praktijk ontvangt de deelnemer een officieel erkend mbo3-diploma Retailspecialist en het CBL3-diploma Eerste verkoper.