Hoger Management
voor de retail

Mbo+ opleiding voor retailmedewerkers

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Locatie

Incompany of in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 21 dagen, verspreid over ca. 15 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen certificaat Hoger Management voor de Retail.

Prijs op aanvraag

Dit opleidingstraject is incompany vanaf 8 personen verkrijgbaar.

Locatie

Incompany of in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 21 dagen,
verspreid over ca. 15 maanden.

Groepsgrootte

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 14.

Diploma

OVD Opleidingen certificaat Hoger Management voor de Retail.

Prijs op aanvraag

Dit opleidingstraject is incompany vanaf 8 personen verkrijgbaar.

Een winkel aansturen in deze tijd, vraagt een ander type manager dan voorheen: niet één met zo veel mogelijk kennis, maar een ondernemende manager en managende ondernemer.

De opleiding Hoger Management voor de Retail (HMR) past bij jou wanneer je jezelf op een praktische manier wilt ontwikkelen en je wilt leren om jouw winkel goed aan te kunnen sturen.

Je leert alles wat belangrijk is voor jouw functie op het gebied van personeels-, operationeel-, financieel-, commercieel en strategisch management. Hierbij wordt continu de vertaalslag gemaakt vanuit de theorie naar jouw praktijk.

Een winkel run je samen met jouw medewerkers. Goed leiderschap helpt om anderen te stimuleren en te inspireren. Als manager is het daarom belangrijk dat je ook jezelf kent. Zelfmanagement (persoonlijke ontwikkeling) vormt dan ook een rode draad in de opleiding. Je ontwikkelt voortdurend inzichten en kwaliteiten die nodig zijn om jezelf en jouw medewerkers te inspireren en te coachen.

Doelgroep: De opleiding is voor jou geschikt wanneer je werkzaam bent als (assistent) filiaal/storemanager of ervaren afdelingsmanager met de ambitie om door te groeien. Ook als aankomend ondernemer ben je hier goed op je plek. Je bent praktisch onderlegd en vindt het prettig continu de vertaalslag te maken van het geleerde naar de werkvloer. Je wilt vanuit je leidinggevende rol je kennis en ervaring graag verdiepen en verbreden in de wereld van retailmanagement. 

Locatie: Deze training kan op locatie verzorgd worden of op onze opleidingslocatie in Ede.

Studieduur: De opleiding bestaat uit 21 lesdagen (incl. eindpresentatie),  verspreid over ca. 15 maanden.

Groepsgrootte: Minimaal 8 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.

Diploma: OVD Opleidingen certificaat Hoger Management voor de Retail.

Aan het eind van de opleiding kun je vanuit een ondernemend perspectief aan een of meer winkels in een veranderende omgeving leiding geven en deze managen. Je werkt tijdens de opleiding aan een praktisch verbeterplan, aan de hand van het 7-S model. Met dit managementmodel neem je stap voor stap je eigen organisatie onder de loep. Waar zitten de sterktes en de zwaktes? Aan de hand van de resultaten ga je vervolgens met een zelfgekozen probleemstelling aan de slag. Als onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling (zelfmanagement) wordt bij aanvang van de opleiding de DISC-analyse afgenomen. Deze helpt je inzicht te krijgen in jouw persoonlijke voorkeuren in gedrag en communicatie én die van een ander.

Tijdens de opleiding komen onderstaande thema’s aan bod. Binnen elke lesdag kunnen één of meer thema’s centraal staan, omdat ook in de praktijk alle thema’s met elkaar verweven zijn.

  • Operationeel management.
  • Personeelsmanagement.
  • Financieel management.
  • Commercieel management.
  • Strategisch management.
  • Zelfmanagement/persoonlijke ontwikkeling/leiderschap.

De opleiding kenmerkt zich door afwisselende leervormen, interactieve lesmethodes waarin we online en offline afwisselen, leren met en van elkaar en individuele begeleiding.

Studiebelasting: Tijdens de opleiding voer je opdrachten in de praktijk uit. Hierbij is begeleiding door een bedrijfscoach gewenst, dit kan bijvoorbeeld je leidinggevende zijn. Er moet door de begeleider rekening worden gehouden met een tijdsinvestering van ongeveer 1 uur per week per deelnemer.

Je eigen studiebelasting naast je opleiding komt uit op ongeveer 5 tot 8 uur per week.

Daarnaast ontvang je als deelnemer een tegoed voor drie individuele online-coachingsuren van de OVD-trainers, die naar eigen keuze ingezet kunnen worden. Extra coachingsuren kunnen tegen vergoeding bijgeboekt worden.

Toelating: Deze opleiding kun je volgen wanneer je beschikt over mbo4-niveau en je minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie binnen de retail hebt.

Om te kunnen bepalen of je over het gewenste niveau beschikt, vindt een intakegesprek plaats. Daarbij kijken we naar je vooropleiding, je werkervaring, je huidige werksituatie en jouw ambitie en motivatie. Indien het intakegesprek daartoe aanleiding vormt, kan er een instaptoets worden ingezet als voorwaarde voor toelating.

Tot slot houden we rekening met eventuele belemmeringen die mogelijk van invloed kunnen zijn op je voortgang (taalachterstand, dyslexie/dyscalculie, ziekte, e.d.).

Toetsing: Gedurende de opleiding bouw je een portfolio op met verschillende praktijkgerelateerde opdrachten. De opdrachten vormen de ingrediënten voor het maken van een verbeterplan voor je eigen winkel. Aan het eind van de opleiding presenteer je je bevindingen en oplossingen door middel van het geven van een presentatie. De optelsom van het portfolio en je verbeterplan vormt de totaalbeoordeling van de opleiding.

Bij voldoende resultaat ontvang je het OVD-certificaat Hoger Management voor de Retail.