Mbo 4 – Retailmanager

Mbo-opleidingen voor de retail non-food

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Locatie

Incompany of in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 2 jaar, verdeeld over 60 lesbijeenkomsten.

Groepsgrootte

Minimaal 11 deelnemers, maximaal 17.

Diploma

Officiëel mbo diploma.

€ 4.978,-

per deelnemer

– U krijgt € 5.400,- subsidie per deelnemer terug!
– Inclusief lesmateriaal en wettelijk lesgeld ROC

Deze opleiding is op basis van open-inschrijving. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Locatie

Incompany of in Ede.

Studieduur

Deze opleiding duurt 2 jaar,
verdeeld over 60 lesbijeenkomsten.

Groepsgrootte

Minimaal 11 deelnemers, maximaal 17.

Diploma

Officiëel mbo-diploma.

€ 4.978,-

per deelnemer

– U krijgt € 5.400,- subsidie per deelnemer terug!
Inclusief lesmateriaal en wettelijk lesgeld ROC

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Met deze boeiende opleiding leert de medewerker zijn kennis en ervaring in te zetten voor de aansturing van het team en het optimaliseren van de afdeling of winkel. De opleiding is dit jaar volledig vernieuwd. Centraal in de opleiding staan hospitality en de klantbeleving, en de bijdrage die de leidinggevende en zijn team daaraan kunnen geven door passie voor het vak en klantgerichtheid. Daarnaast komen ook technologische ontwikkelingen en het belang van klantdata aan de orde.

De (afdelings)manager heeft een veelzijdige en afwisselende baan waarbij hij met name verantwoordelijk is voor het aansturen van zijn afdeling of winkel. Hij geeft leiding aan de verkoopmedewerkers in de winkel. Het halen van de afdelingsbegroting is één van de belangrijkste verantwoordelijkheden. Daarnaast plant hij de werkzaamheden en begeleidt hij de medewerkers in hun dagelijkse werkzaamheden. Hij zorgt voor een goede sfeer binnen het team en hij is het centrale aanspreekpunt.

Doelgroep: De opleiding Retailmanager is bedoeld voor afdelingsmanagers en assistent-filiaalmanagers die het resultaat van hun afdeling of winkel willen vergroten door een verbeterde inzet van mensen en middelen. Er is veel aandacht voor leiderschaps- en managementvaardigheden. Daarnaast is er veel aandacht voor operationele en beleidsmatige vaardigheden als personeelsmanagement, assortimentsbeheer, data-analyse en marketing.

Samenwerkingspartner: Voor de uitvoering van deze mbo-opleiding werkt OVD Opleidingen samen met het erkende mbo-opleidingsinstituut ROC Gilde Opleidingen.

Locatie: Incompany of in Ede.

Studieduur: De opleiding Retailmanager is een verkort opleidingsprogramma en duurt 2 jaar verdeeld over 60 lesbijeenkomsten van 6 uur per dag.

Groepsgrootte: Minimaal 11 deelnemers en maximaal 17 deelnemers.

Diploma: Officieel mbo diploma.

Prijsstelling: Opleidingskosten + lesmateriaal: € 3.730,- (excl. btw) + Wettelijk lesgeld: € 1.248,- (vrijgesteld van btw)

Totaalprijs: € 4.978,-, met de Subsidie Praktijkleren ontvangt u per deelnemer maximaal: € 5.400,-!
Alle deelnemers ontvangen daarnaast een gratis laptop.

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Kerntaak 1: verleent hospitality, adviseert en verkoopt.
  • Kerntaak 2: Begeleidt retailondersteunende processen
  • Kerntaak 3: Personeelsmanagement
  • Kerntaak 4: Tactisch leidinggeven
  • Nederlands.
  • Engels.
  • Rekenen.
  • Loopbaan en burgerschap.
  • Keuzedelen, in overleg met de organisatie.

Toelating: De deelnemer dient te beschikken over het diploma mbo3 Eerste Verkoper, Verkoopspecialist of Retailspecialist en minimaal twee jaar werkzaam te zijn in een retailorganisatie. Indien de deelnemer dit diploma niet heeft, kan hij toegelaten worden op basis van een verklaring van de werkgever dat de deelnemer functioneert op mbo3-niveau. Dit moet aangetoond worden met bijvoorbeeld een functiebeschrijving.

Aangezien het om een versnelde opleiding gaat, worden ook werkervaring en de huidige functie bij de toelatingsprocedure meegewogen. Er vindt altijd een intakegesprek plaats, en in geval van twijfel over toelating kan OVD Opleidingen of de werkgever het initiatief nemen tot een intaketoets.

Studiebegeleiding: De praktijkopleider (coach binnen het bedrijf) is verantwoordelijk voor de begeleiding van de gehele opleiding en de praktijkexaminering van de deelnemer. Hierbij wordt hij ondersteund door de praktijkbegeleider van het ROC, die de deelnemer tijdens de opleiding drie keer in de winkel bezoekt. Hiermee sluiten theorie en praktijk goed op elkaar aan.

Studiemateriaal: Al het benodigde studiemateriaal wordt op de eerste dag door OVD Opleidingen verstrekt en is bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Subsidie praktijkleren: Voor elke deelnemer die via OVD Opleidingen een mbo-opleiding volgt gericht op het behalen van een mbo-diploma via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan de werkgever een subsidie van maximaal € 2.700,- per deelnemer per opleidingsjaar ontvangen via de subsidieregeling Praktijkleren.

Voor deze opleiding is Subsidie Praktijkleren (maximaal): € 5.400,-

Meer informatie en de voorwaarden staan hier.

Hulp nodig bij de subsidieaanvraag? Voor een tarief van € 85,- per deelnemer (op basis van no cure no pay) regelen wij de volledige aanvraag.

Elke kerntaak wordt afgesloten met een toets of een werkstuk. Het aantal examens wordt benoemd in het Examenreglement. Voor elke toets kan de deelnemer maximaal 2 keer een herkansing doen. Daarnaast vindt er toetsing in de praktijk plaats. Bij voldoende resultaat voor zowel de theorie als de praktijk ontvangt de deelnemer een officieel erkend mbo4-diploma Retailmanager.