Kees Smit en OVD Opleidingen

“We hebben veel van de training, maar ook van elkaar geleerd”

Om personeel zowel kennis als vaardigheden up-to-date te houden is er een eigen academie bij Kees Smit Tuinmeubelen. Het brede aanbod uit het gesubsidieerde NL Leert Door-pakket van OVD Opleidingen is daar een prima aanvulling op, zo ontdekten onder meer Senior HRD Adviseur Lenneke van der Molen en Assistent Teamleider Operations Niek Korte tijdens de training ‘Zelfmanagement & Leiderschap’.

Je kunt Kees Smit Tuinmeubelen gerust een snelgroeiende organisatie noemen. Lenneke van der Molen vertelt dat er inmiddels zo’n 400 mensen werken. “Naast een gevarieerd aanbod tuinmeubelen bestaat het assortiment ook uit allerlei aanverwante artikelen. Die verkopen we online en in onze Experience Stores in Almelo, Amersfoort en in het najaar ook in Venlo. Levering ging tot voor kort vanuit diverse kleinere magazijnen, maar om het logistieke proces nog beter te laten verlopen doen we dat tegenwoordig vanuit één groot distributiecentrum.”

Veel ervaring

Lenneke geeft aan dat medewerkers regelmatig worden getraind via de eigen Kees Smit Academie. Ze raakte echter nieuwsgierig toen ze het pakket ‘NL Leert Door’ onder ogen kreeg: “Enerzijds omdat het gesubsidieerde trainingen betreft, daarnaast omdat OVD Opleidingen een opleider is met veel ervaring.” Dat bleek, zegt ze, ook nadat de eerste contacten waren gelegd. “We zagen al snel dat ‘Zelfmanagement & Leiderschap’ aansloot bij onze wensen. Dat hebben we aan OVD Opleidingen voorgelegd en meteen bleek al dat er ruimte was om de training te laten aansluiten op de situatie in ons bedrijf. Vanaf het eerste moment verliep de communicatie heel prettig en accuraat.”

Rollenspel

En dus werden er afgelopen september drie trainingsdagen gepland, incompany, conform de voorkeur. Niek Korte was één van de deelnemers. Hij werkt al enkele jaren bij Kees Smit en is inmiddels doorgegroeid naar de functie van Assistent Teamleider Operations. Hij legt uit wat hem aansprak en wat hij zoal heeft geleerd: “De training zorgt ervoor dat je jezelf bloot stelt en daardoor beter inziet hoe je in elkaar steekt. Maar je leert ook hoe om te gaan met mensen met uiteenlopende karaktereigenschappen, onder meer door middel van een rollenspel. Daarin werd mij als leidinggevende een probleem voorgelegd dat ik zo adequaat mogelijk moest oplossen.”

Positief

Daarbij kon hij terugvallen op de feedback van de coach van OVD Opleidingen: “Die coaching maakte duidelijk hoe ervoor te zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen. Dat is bij ieder contact anders. Ik heb geleerd dat nóg beter in te schatten. Van collega’s begreep ik tijdens de evaluatie na afloop dat zij een soortgelijke ervaring hadden. Dat we bovendien niet alleen veel van de training, maar vanwege de open opzet ook veel van elkaar hebben geleerd.” Lenneke bevestigt het positieve gevoel: “Die feedback heb ik eveneens gekregen.” Op de vraag of de training een vervolg krijgt, antwoordt ze bevestigend: “We hebben het aanbod inmiddels weer doorgenomen en nog wat thema’s ontdekt die ons aanspreken. We gaan nu bekijken op welke manier we dat willen en kunnen oppakken.”

Vacatures commercieel medewerker binnendienst OVD Opleidingen
088 – 008 4570
info@ovd-opleidingen.nl
Galileïlaan 31 Ede