Jumbo en OVD Opleidingen

“Dankzij de trainingen is de groep hechter geworden”

Trainingen van OVD Opleidingen stonden al regelmatig op het programma van Jumbo Koornneef. Met als doel de kwaliteiten van de medewerkers optimaal te benutten en ze handvatten te geven om ze vol vertrouwen hun werk te laten doen. Het gesubsidieerde NL Leert Door-pakket van OVD Opleidingen is daarop een mooie aanvulling, vertelt HR-manager Nicole de Jongh.

Zoals de naam al aangeeft is Jumbo Koornneef een familiebedrijf, dat wordt gerund door Edward Koornneef. De afgelopen jaren hebben een aantal veranderingen en uitbreidingen plaatsgevonden, maakt Nicole de Jongh duidelijk: “In 2016, er waren destijds vier vestigingen, zijn de AH-supermarkten verkocht aan Ahold en is de overstap naar Jumbo gemaakt. Naast de vier bestaande vestigingen in Naaldwijk, Wateringen, Kwintsheul en Oud-Beijerland zijn er het afgelopen jaar nog twee filialen bijgekomen: in Scheveningen en Leidschendam.”

Doorgroeimogelijkheden

Ze legt uit dat het bedrijf nog steeds is gericht op verdere groei: “Maar daarbij blijft het karakter van het familiebedrijf wel in ere.” Kwaliteit staat volgens Nicole voorop, net als de klant een bijzondere foodbeleving bieden: “Dat doen we onder meer in een foodmarktachtige omgeving, met veel eigen, verse producten, op ambachtelijke wijze en met een eigen keuken. Het samenstellen van het assortiment gebeurt met veel zorg. Alles moet kloppen.” In totaal werken er zo’n 1.200 medewerkers. Ook daar alle aandacht voor kwaliteit en talent: “We werken niet met vaste organogrammen, maar zoeken talenten met doorgroeimogelijkheden en kijken naar ieders persoonlijke talenten. Wat kan en wil iemand, dat is het uitgangspunt.”

De nodige jaren

Nicole geeft aan dat medewerkers hun kwaliteiten door middel van trainingen verder kunnen ontwikkelen. Trainingen die onder meer door OVD Opleidingen worden gegeven. “Ja, we kennen elkaar al de nodige jaren. Vanwege de veranderingen in het bedrijf hadden we wat trainingen betreft wel even een stapje terug gezet, maar toen OVD Opleidingen ons wees op hun NL Leert Door-pakket met gesubsidieerde trainingen, zijn we meteen weer om de tafel gaan zitten.”

Meer vertrouwen

Inmiddels hebben een aantal medewerkers de trainingen ‘Praktisch leidinggeven’ en ‘Zelfmanagement & Leiderschap’ gevolgd. Die zijn volgens Nicole ‘mega goed bevallen’. Ze vertelt hoe de lesstof werd afgestemd op de dagelijkse praktijk: “OVD Opleidingen heeft er maatwerk van gemaakt, zodat de medewerkers het optimale uit de trainingen konden halen. De praktische en vooral ook prettige aanpak van de trainer heeft daar zeker aan bijgedragen. De medewerkers hebben de nodige handvatten meegekregen waardoor ze met nog meer vertrouwen hun werk doen. Ze hebben met én van elkaar veel geleerd en dat heeft de groep nog hechter gemaakt.”

Enthousiast

Nicole ziet nu bij de deelnemers een toegenomen zelfinzicht, maar ook dat ze beter weten hoe in teamverband met elkaar om te gaan en elkaar te inspireren. “Het stopt dus niet na de trainingen; wat ze hebben geleerd passen ze nu veelvuldig toe. Iedereen is laaiend enthousiast. Dus we gaan hier waarschijnlijk wel een vervolg aan geven.”

Vacatures commercieel medewerker binnendienst OVD Opleidingen
088 – 008 4570
info@ovd-opleidingen.nl
Galileïlaan 31 Ede