Groenrijk en OVD Opleidingen

“Trainingen als totaalpakket met allerlei verschillende aspecten”

Kennis en ervaring zijn volop aanwezig bij Groenrijk Schalk Prinsenbeek. Maar tijdens de deelname aan twee trainingen uit het gesubsidieerde pakket ‘NL Leert Door’ van OVD Opleidingen bleek dat je nooit bent uitgeleerd. “Iedereen is enthousiast en we bekijken momenteel welke andere trainingen goed bij ons passen.”

Een familiebedrijf dat al ruim vijftig jaar bestaat en waar inmiddels de tweede generatie aan het roer staat, dat is Groenrijk Schalk Prinsenbeek. Er werken inclusief oproepkrachten circa 40 medewerkers. Het aanbod is breed en gevarieerd, vertelt Ursula Schalk. “We hebben een groot aanbod in planten, zowel voor buiten als binnen, en bloemen. Verder aquariums, vijvers, barbecues, artikelen voor dieren en een sfeerafdeling.” Regelmatig krijgen de medewerkers trainingen van leveranciers over nieuwe producten, geeft ze aan. Van OVD Opleidingen had Ursula eerder weleens gehoord, maar na de kennismaking met ‘NL Leert Door’ ging ze zich meer verdiepen in het trainingsaanbod.

Spiegel

De keuze viel op de verkooptraining en de training ‘Groene Klimaatpleinambassadeur’. Ze kijkt er, net als de deelnemers, met enthousiasme op terug. Ook al kon de verkooptraining vanwege de coronamaatregelen niet in de winkel worden gegeven: “Die was online, ‘Groene Klimaatpleinambassadeur’ kon wel op locatie. Bij de verkooptraining wordt de deelnemers een spiegel voorgehouden en krijgen ze allerlei handvatten aangereikt over hoe je klanten benaderd en hoe je met de verschillende klanttypen omgaat. Daar profiteren ze niet alleen in de winkel van, maar ook erbuiten, in het dagelijkse leven.”

Bijgeleerd

Net zo enthousiast als de reacties waren op de verkooptraining, waren ze dat ook op ‘Groene Klimaatpleinambassadeur’. Die is erop gericht de klant zo goed mogelijk te kunnen adviseren op het gebied van vergroening en duurzaamheid, legt Ursula uit. “We hebben wat dat betreft al veel kennis in huis, maar iedereen heeft weer iets bijgeleerd, zeker de medewerkers die nog niet zo lang bij ons werken. Er wordt diep op de materie ingegaan en de aanpak is heel persoonlijk.”

Boeiend

Dat laatste vond ze een van de grote pluspunten van OVD Opleidingen: “Het zijn algemene trainingen, maar ze wisten die, op ons verzoek, wel op onze bedrijfsfilosofie af te stemmen. Voordeel daarbij was dat er sprake is van korte lijnen en de communicatie vlot en soepel verloopt. Op onze wensen werd goed ingespeeld. Verder was de wijze van lesgeven gevarieerd. Dat alles maakte het volgen van de trainingen heel boeiend.” Dat is, zegt Ursula tot slot, hoe iedereen het heeft ervaren. “Zo bleek ook uit de evaluatie. Dus ja, ik denk dat we nog wel vaker een training bij OVD Opleidingen zullen volgen. Welke? Dat weet ik nog niet. Dat gaan we de komende tijd uitzoeken.”

Vacatures commercieel medewerker binnendienst OVD Opleidingen
088 – 008 4570
info@ovd-opleidingen.nl
Galileïlaan 31 Ede