Ziengs/Scapino en OVD Opleidingen

“De kans op gratis trainingen bij OVD Opleidingen, konden we niet laten liggen”

De coronaperiode betekende voor veel bedrijven, onder meer in de detailhandel, dat er kritisch naar de uitgavenkant moest worden gekeken. Zo ook bij schoenenconcern Ziengs en Scapino. Die besloten een aantal opleidingen en trainingen tijdelijk stop te zetten. De gesubsidieerde NL Leert Door-trainingen van OVD Opleidingen bleken een welkom alternatief.

Ziengs en Scapino, het zijn bekende namen in de Nederlandse winkelstraten. In de tachtig winkels van Ziengs en 170 van Scapino en daarnaast webshops is een breed en modieus aanbod schoenen (bij Scapino eveneens (sport)kleding) voor een brede doelgroep te vinden, zowel voor mannen en vrouwen als kinderen. Sinds enkele jaren vallen ze onder dezelfde eigenaar. Marlou Meier, werkzaam als HR-adviseur bij het bedrijf kende OVD Opleidingen vanuit het verleden, vertelt ze als haar wordt gevraagd hoe ze bij de NL Leert Door-trainingen uitkwam: “Ze belden ons met de vraag of die gesubsidieerde trainingen niet iets voor ons waren. Dat waren ze zeker.”

Enthousiast

Want Ziengs en Scapino hadden besloten om vanwege de coronaperiode het eigen pakket opleidingen tijdelijk stop te zetten. Met pijn in het hart, geeft Marlou aan: “We hebben normaal diverse opleidingen en trainingen, onder meer bbl-trajecten, en die worden met veel enthousiasme gevolgd.” Marlou ontdekte in het aanbod van OVD Opleidingen al snel enkele trainingen die als alternatief konden dienen: “We vonden onder meer ‘personeelsmanagement’, ‘commerciële vaardigheden’, ‘verkoop’ en ‘vitaliteit’ prima aansluiten bij onze wensen. Dat vonden de medewerkers ook, want er volgden heel wat inschrijvingen vanuit heel Nederland”, zegt ze.

Online

Met de eerste trainingen werd voor de zomer begonnen, allemaal online. Daarvoor werd niet alleen gekozen vanwege de corona-omstandigheden, maar eveneens vanwege de spreiding door heel Nederland van de deelnemers. “Het was dus vanuit meerdere opzichten praktischer het online te doen.” Voordat de trainingen van start gingen, had Marlou eerst overleg met de mensen van OVD Opleidingen: “Om wat meer voorinformatie te geven over ons bedrijf zodat dat in de trainingen kon worden meegenomen. Bovendien was er de uitdaging dat het om twee verschillende bedrijfsonderdelen met een eigen karakter gaat. Maar daar is met de lesstof heel goed op ingespeeld.”

Meedenken

De reacties van de deelnemers zijn dan ook heel positief, merkt Marlou op. En dat sluit aan bij haar eigen ervaringen: “Wat me zeer aansprak is het meedenken van OVD Opleidingen. De trainingen zijn op onze situatie afgestemd; we kunnen ze zo weer oppakken. Wat wellicht ook gaat gebeuren want er zijn medewerkers die niet zozeer behoefte hebben aan een bbl-traject van één jaar maar juist aan kortere opleidingen. We hebben korte lijnen met OVD Opleidingen, ze reageren snel en flexibel, dus indien gewenst is een volgende training binnen de kortste keren te regelen.”

Vacatures commercieel medewerker binnendienst OVD Opleidingen
088 – 008 4570
info@ovd-opleidingen.nl
Galileïlaan 31 Ede