Groene klimaatpleinambassadeur

3-daagse training

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Locatie

Op locatie of online mogelijk.

Studieduur

3 lesdagen.

Groepsgrootte

Minimaal 6 deelnemers.

Diploma

OVD Opleidingen certificaat.

€ 1.250,-

Per deelnemer

Deze training is uitsluitend incompany verkrijgbaar. Dit betekent dat u deze training vanaf 6 deelnemers kunt afnemen.

Bij meer dan 6 deelnemers, hanteren wij een gereduceerd tarief per deelnemer.

Locatie

Op locatie of online mogelijk.

Studieduur

3 lesdagen.

Groepsgrootte

Minimaal 6 deelnemers.

Diploma

Officieel OVD Opleidingen certificaat.

Ad Kruik

Mastertrainer groene klimaatpleinambassadeur

Bekijk onze trainers >

€ 1.250,-

Per deelnemer

Deze training is uitsluitend incompany verkrijgbaar. Dit betekent dat u deze training vanaf 6 deelnemers kunt afnemen.

Bij meer dan 6 deelnemers, hanteren wij een gereduceerd tarief per deelnemer.

In deze training doe je de kennis op die je nodig hebt om als groen klimaatpleinambassadeur je klanten te informeren over het verduurzamen van hun tuin.

Het groene klimaatplein is een plaats in het tuincentrum waar bezoekers informatie kunnen krijgen over hoe zij hun tuin kunnen vergroenen en klimaatadaptief kunnen maken. Dit is één van de middelen om de komende 5 jaar het doel ‘Een Veluwe aan natuur erbij’ te realiseren. Dit betekent dat iedere tuin (5,5 miljoen tuinen) 10 m2 moet vergroenen. Een dak, een haag, een vijver, borders, gazon, etc.

De training is gericht op het kunnen informeren, motiveren en enthousiasmeren van bezoekers van de tuincentra om hun tuin biodivers en klimaatadaptief in te richten en zo bij te dragen aan een gezonde leefomgeving van mens en dier.

Doelgroep: Medewerkers van tuincentra die de rol van Klimaatpleinambassadeur op zich gaan nemen.

p Maatwerk: Sluit deze training niet helemaal aan bij uw bedrijf of wensen? Dan kunnen wij samen met u deze training op maat maken!

p Terugkomdag: Heeft u deze training reeds afgerond? Dan kunnen wij een terugkomdag faciliteren.

Locatie: Deze training kan op locatie of online verzorgd worden.

Studieduur: Deze training duurt 3 dagen.

Groepsgrootte: Minimaal 6 deelnemers.

Diploma: Officieel OVD Opleidingen certificaat.

Trainer: De mastertrainer van de training ‘Groene klimaatpleinambassadeur’ is Ad Kruik. Ad bepaalt, samen met OVD Opleidingen, de richtlijnen en inhoud voor deze training. Hij zorgt ervoor dat de lesstof en lesmaterialen op orde zijn.

In deze training leer je alle aspecten waar je klanten over kunt informeren als die hun tuin willen verduurzamen. De training bestaat op hoofdlijnen uit vier onderdelen:

  • Bodemleven: Wat is een gezonde bodem, welke grondsoorten zijn er, hoe ziet de opbouw van de grond eruit, wat zijn gezonde planten en wat zijn alternatieven voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen?
  • De levende tuin: Wat doet het gebruik van meer groen in je tuin? En hoe zorg je ervoor dat vogels, vlinders en bijen jouw tuin weten te vinden?
  • Klimaatvriendelijke tuinieren: Gericht op water, droogte en hitte. Hoe kun je extreme weersomstandigheden omzetten in klimaatvriendelijke mogelijkheden voor je tuin? Welke concrete maatregelen kun je nemen en hoe doe je dat
  • Adviesvaardigheden: Je leert hoe je de bezoeker aanspreekt op klimaatvriendelijk handelen en hoe je de koppeling kan maken met de verkoop van producten die bijdragen aan die gezonde groene tuin.

 

De training maakt gebruik van een combinatie van theorie en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden rondom genoemde thema’s. In zes thematische modules bouw je kennis op over de functie klimaatpleinadviseur, biodiversiteit, water, bodem. De laatste twee modules zijn gericht op adviesvaardigheden, waarbij je adviesgesprekken gaat oefenen samen met ene trainingsacteur. De training is inclusief e-learningmodules gericht op gewasbescherming en afkoppeling regenpijp van riool.

Al het benodigde studiemateriaal wordt op de eerste dag door OVD Opleidingen verstrekt en is bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Na deze training ben je in staat om enthousiast de bezoekers te vertellen hoe zij hun tuin zó kunnen inrichten, dat deze beschermt tegen hitte en droogte. Ook weet jij hen te vertellen hoe zij overtollig water kunnen opvangen en hoe ze hun tuin aantrekkelijk kunnen maken voor vogels, vlinders en bijen. Je weet wat duurzaamheid in de tuin betekent, op welke wijze de klant zelf kan bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier en welke producten daarbij horen.

In de e-learning bij de opleiding zit een kennistoets. De training wordt afgerond met een officieel OVD Opleidingen certificaat.