Mbo 3 – Afdelingschef Vers

Je bent met deze opleiding in staat de afdeling in goede banen te leiden.

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Locatie

Eindhoven, Houten of incompany

Studieduur

Deze opleiding duurt 1.

Groepsgrootte

Minimaal 10 deelnemers.

Diploma

Een officieel erkend mbo3-diploma Vakbekwaam Medewerker Vers.

Prijs op aanvraag

– U krijgt € 4.050,- subsidie per deelnemer terug!

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Locatie

Eindhoven, Houten of incompany

Studieduur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Groepsgrootte

Minimaal 10 deelnemers.

Diploma

Een officieel erkend mbo3-diploma Vakbekwaam Medewerker Vers.

Prijs op aanvraag

– U krijgt € 4.050,- subsidie per deelnemer terug!
– Inclusief gratis laptop per deelnemer
– Inclusief lesmateriaal en wettelijk lesgeld ROC

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Dat betekent dat u nu uw medewerkers kunt aanmelden voor de eerstvolgende startdatum!

Als afdelingschef vers supermarkt heb je veel verantwoordelijkheden. Je geeft leiding aan medewerkers binnen de afdeling en bent verantwoordelijk is voor het aansturen van de afdeling. Je maakt personeelsplanningen en zorgt dat je medewerkers gemotiveerd aan de slag zijn. Je laat het verkoop- en productieproces vlekkeloos verlopen en je denkt mee over financiën en marketingstrategie. Je bent met deze opleiding afdelingschef vers supermarkt in staat de afdeling in goede banen te leiden.

Doelgroep: Deze opleiding is bedoeld voor mensen die leidinggeven aan een versafdeling en willen leren hoe je planningen maakt en mee willen denken over financiën, productie en marketing. Je draagt bij aan de bedrijfskundige doelstellingen, adviseert de bedrijfsleider hierin en werkt zelfstandig.

Samenwerkingspartner: Voor de uitvoering van deze mbo-opleiding werkt OVD Opleidingen samen met het erkende mbo- opleidingsinstituut SVO Vakopleiding Food.

Locatie: Eindhoven, Houten of incompany

Studieduur: Deze opleiding duurt 1 jaar.

Groepsgrootte: Minimaal 10 deelnemers.

Diploma: Officieel mbo diploma.

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Kerntaak 1: Voert verswerkzaamheden uit (bewerking, bereiding, reiniging)
  • Kerntaak 2: Verleent service aan de klant
  • Kerntaak 3: Bewaakt voorraad (ontvangst en opslag producten)
  • Kerntaak 4: Coördineert werkzaamheden (planning, aansturing)
  • Kerntaak 5: Ondersteunt leidinggevende bij marketingstrategie en financieel beleid
  • Nederlands, Rekenen en Loopbaan en burgerschap.
  • Drie keuzedelen, in overleg met de organisatie, o.a. Duurzaamheid, Eetcultuur en -wensen, Fooddesign, Wijnkennis, Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening, Ondernemend gedrag

Toelating: De deelnemer dient te beschikken over het diploma mbo2 Verkoopmedewerker vers supermarkt (niveau 2).  Indien de deelnemer dit diploma niet heeft, kan hij toegelaten worden op basis van een verklaring van de werkgever dat de deelnemer functioneert op mbo2-niveau. Dit moet aangetoond worden met bijvoorbeeld een functiebeschrijving.

Aangezien het om een versnelde opleiding gaat, worden ook werkervaring en de huidige functie bij de toelatingsprocedure meegewogen. Er vindt altijd een intakegesprek plaats, en in geval van twijfel over toelating kan OVD Opleidingen of de werkgever het initiatief nemen tot een intaketoets.

Studiebegeleiding: De praktijkopleider (coach binnen het bedrijf) is verantwoordelijk voor de begeleiding van de gehele opleiding en de praktijkexaminering van de deelnemer. Hierbij wordt hij ondersteund door een ervaren trainer van SVO, die de deelnemer tijdens de opleiding drie keer in de winkel bezoekt. Hiermee sluiten theorie en praktijk goed op elkaar aan.

Studiemateriaal: Al het benodigde studiemateriaal wordt op de eerste dag door OVD Opleidingen verstrekt en is bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Subsidie praktijkleren: Voor elke deelnemer die via OVD Opleidingen een mbo-opleiding volgt gericht op het behalen van een mbo-diploma via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan de werkgever een subsidie van maximaal € 2.700,- per deelnemer per opleidingsjaar ontvangen via de subsidieregeling Praktijkleren.

Meer informatie en de voorwaarden staan hier.

Hulp nodig bij de subsidieaanvraag? Voor een tarief van € 85,- per deelnemer (op basis van no cure no pay) regelen wij de volledige aanvraag.

Elke kerntaak wordt afgesloten met een toets of een werkstuk. Het aantal examens wordt benoemd in het Examenreglement. Voor elke toets kan de deelnemer maximaal 2 keer een herkansing doen. Daarnaast vindt er toetsing op de werkplek plaats. Bij voldoende resultaat voor zowel de theorie als de praktijk ontvangt de deelnemer een officieel erkend mbo3-diploma Vakbekwaam Medewerker.