Mbo 2 – Verkoopmedewerker vers supermarkt

Mbo opleidingen voor de supermarktmedewerkers

Lees de referenties

Gemiddeld beoordeeld met 4,9 

Locatie

Ede, Eindhoven, Heerhugowaard, Houten, Rijswijk, Rotterdam, Zwolle (of incompany).

Studieduur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Groepsgrootte

Minimaal 10 deelnemers.

Diploma

Een officieel erkend mbo-diploma Medewerker Vers.

Prijs is op aanvraag

Deze training is uitsluitend incompany verkrijgbaar. Dit betekent dat u deze training vanaf 10 deelnemers kunt afnemen.

Locatie

Ede, Eindhoven, Heerhugowaard, Houten, Rijswijk, Rotterdam, Zwolle (of incompany).

Studieduur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Groepsgrootte

Minimaal 10 deelnemers.

Diploma

Officieel mbo-diploma Medewerker Vers.

Prijs op aanvraag

Deze training is uitsluitend incompany verkrijgbaar. Dit betekent dat u deze training vanaf 10 deelnemers kunt afnemen.

Met deze opleiding leert de medewerker zijn rol als verkoopmedewerker op een versafdeling beter uitvoeren. Doordat hij/zij meer kennis van de diverse productgroepen en versproducten in de supermarkt heeft verbetert het denken en handelen op de afdeling. Ook kan de verkoopmedewerker klanten beter helpen en adviseren. Ook leert de medewerker over belangrijke thema’s zoals logistiek, veilig werken, hygiënisch werken waardoor hij/zij beter toegerust wordt om zijn werk goed en zelfstandig  uit te voeren. Tot slot zou de medewerker als de werkgever daarom vraagt producten kunnen bewerken. Kortom, de medewerker leert hoe de afdeling vers werkt en hoe hij/zij hierin goed kan functioneren.

Doelgroep: Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die beter toegerust willen worden om hun werk op een versafdeling van de supermarkt vorm te geven.

Samenwerkingspartner: Voor de uitvoering van deze mbo-opleiding werkt OVD Opleidingen samen met het erkende mbo-opleidingsinstituut SVO.

Locatie: Ede, Eindhoven, Heerhugowaard, Houten, Rijswijk, Rotterdam, Zwolle (of incompany).

Studieduur: Deze opleiding duurt 1 jaar.

Groepsgrootte: Minimaal 10 deelnemers.

Diploma: Officieel mbo diploma.

Opzet:

  • Afwisseling tussen lessen en het maken van opdrachten in de praktijk.
  • Theorie door docent, praktijk door mentor/praktijkopleider (collega).
  • Lesmateriaal (e-learning en boeken)

Inhoud:

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Kerntaak 1: Voert verswerkzaamheden uit (bewerking, bereiding, reiniging)
  • Kerntaak 2: Verleent service aan de klant
  • Kerntaak 3: Bewaakt voorraad (ontvangst en opslag producten)
  • Nederlands, Rekenen en Loopbaan en burgerschap.
  • Drie keuzedelen, in overleg met de organisatie, o.a. Duurzaamheid, Eetcultuur en -wensen, Fooddesign, Wijnkennis, Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening

Toelating:

  • Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau entree of een afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

Aangezien het om een versnelde opleiding gaat, worden ook werkervaring en de huidige functie bij de toelatingsprocedure meegewogen. Er vindt altijd een intakegesprek plaats, en in geval van twijfel over toelating kan OVD Opleidingen of de werkgever het initiatief nemen tot een intaketoets.

Studiebegeleiding: De praktijkopleider (coach binnen het bedrijf) is verantwoordelijk voor de begeleiding van de gehele opleiding en de praktijkexaminering van de deelnemer. Hierbij wordt hij ondersteund door een ervaren trainer van SVO, die de deelnemer tijdens de opleiding drie keer in de winkel bezoekt. Hiermee sluiten theorie en praktijk goed op elkaar aan.

Studiemateriaal: Al het benodigde studiemateriaal wordt op de eerste dag door OVD Opleidingen verstrekt en is bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Subsidie praktijkleren: Voor elke deelnemer die via OVD Opleidingen een mbo-opleiding volgt gericht op het behalen van een mbo-diploma via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan de werkgever een subsidie van maximaal € 2.700,- per deelnemer per opleidingsjaar ontvangen via de subsidieregeling Praktijkleren.

Voor meer informatie en de voorwaarden verwijzen wij naar https://rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-praktijkleren

Hulp nodig bij de subsidieaanvraag? Voor een tarief van € 85,- per deelnemer (op basis van no cure no pay) regelen wij de volledige aanvraag.

Elke kerntaak wordt afgesloten met een toets of een werkstuk. Het aantal examens wordt benoemd in het Examenreglement. Voor elke toets kan de deelnemer maximaal 2 keer een herkansing doen. Daarnaast vindt er toetsing in de praktijk plaats. Bij voldoende resultaat voor zowel de theorie als de praktijk ontvangt de deelnemer een officieel erkend mbo2-diploma Medewerker Vers.