Rinco van der baan: "Less is more"

Mijn naam is Rinco van der Baan van Buro Acting. Ik heb een Boekingskantoor voor professionele Trainingsacteurs & gespecialiseerd in het spelen van rollenspellen binnen trainingen, workshops & assessments. Openheid & Veiligheid staan hierin centraal. Daarnaast geef ik al 30 jaar trainingen met name gericht op emotie, agressie en diefstal/overval en ben ik inmiddels een aantal jaar ook actief als Begeleider Koude Trainingen en Ademhalingstechnieken.

Humor en passie

In mijn trainingen zijn humor, passie, kennis en veiligheid van belang en starten wij altijd met een warm welkom. De trainingen worden op maat gemaakt naar de wensen van de opdrachtgever. Een belangrijk onderdeel in de emotie, agressie en diefstal/overval trainingen zijn de spanningscontrole & spanningsbewustzijn ‘DASH’ oefeningen. De afkorting staat voor denken, ademhalen, spierspanning en houding. In de training is ook zeker aandacht voor klantgerichtheid. Hier ontstaat het eerste contact met klanten, bezoekers of passanten en kan op voorhand al veel worden voorkomen in lastige situaties. De theorie behandel ik in heldere simpele taal want “less is more”. Zo komt de informatie ook goed ‘binnen’ en met het inzetten van Trainingsacteurs, kunnen wij de medewerkers die de training of workshop volgen goed hierop voorbereiden.

Dynamisch schouwspel

Wat kan je al preventief inzetten als bedrijf en werknemer om emotie & agressie te voorkomen? Er kan o.a. met een Trainingsacteur worden gewerkt waarbij veiligheid het centrale uitgangspunt is en de deelnemers low profile helpt in situaties die worden nagespeeld. Met veel passie maak ik samen met de Trainingsacteur en de medewerkers die wij trainen, namens OVD Opleidingen, er een mooie dag van en geven wij ze graag inzicht in hun eigen gedrag tijdens een emotionele of agressieve gebeurtenis die wij na spelen. Op basis van hun gedrag zowel verbaal als non verbaal, gaan wij dieper in op de inhoud en analyseren wij gezamenlijk met de groep het ‘gedrag’ en wat de effecten zijn op de complete omgeving en/of situatie. Door de omstandigheden na te bootsen en de deelnemers daadwerkelijk mee te nemen in de gecreëerde situaties, ontstaat er een dynamisch schouwspel met de nodige impact. Zo maken wij als Trainers daadwerkelijk het verschil en komt de informatie binnen en gaat beklijven.

Opdrachtgevers

De trainingen worden in opdracht aan diverse organisaties gegeven door heel het land en vooral in de Retail branche zijn wij heel actief. De medewerkers van Albert Heijn, Hema, Kruidvat, Action, Tuincentra, Bouwmarkten, Decathlon, Jumper, Etos, Gall & Gall en vele andere grote winkelketens hebben wij inmiddels mogen trainen namens OVD Opleidingen. Elke training is bijzonder en wat ik zelf erg leuk vind is, ‘dat wij als Trainers een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid van het personeel tijdens hun dagelijkse werkzaamheden’.

Ik doe hiernaast veel op het gebied van Persoonlijke Ontwikkeling o.a. door het geven van ijsbad, zweethut, mindfulness, teambuilding, spanningscontrole en coaching sessies. Ik ben als Master Trainer bij OVD Opleidingen breed inzetbaar. Ik hoop nog vele trainingen namens OVD Opleidingen te mogen geven. Aan het einde van de training ga ik altijd met veel energie en blijdschap weer naar huis. Dan is er tijd om te padellen, golfen, fitnessen maar ook om te Netflix-en & van het familie leven met mijn vrouw en twee zonen te genieten. Langs deze weg wil ik OVD Opleidingen bedanken voor hun vertrouwen en de opdrachten gedurende de afgelopen 9 jaar. Dat er nog maar vele mogen volgen. Ik kijk uit naar de volgende ontmoeting.

Vacatures commercieel medewerker binnendienst OVD Opleidingen

088 – 008 4570

info@ovd-opleidingen.nl

Galileïlaan 31 Ede